Poradňa Čerpadlá


Autor: | Vložené: 28.04.2013 000 19:08 | Témy: Poradňa Čerpadlá

Ponorne cerpadlo na vodu

budu mi vrtat studna o priemere 200mm.a hlbky cca 18m.ake ponorne cerpadlo na prvotne cerpanie vody by jste doporucili?

  • 28. apríla 2013 - Oficiálny zástupca obchodu Krupa Kajo

    Dobrý deň,
    18 m je hĺbka na ktorú je potrebné voliť silnejšie ponorné čerpadlá.
    Môžeme Vám ponúknuť napríklad čerpadlo značky AL-KO: http://www.kajo.sk... alebo čerpadlo značky Metabo, ktoré je drahšie, no ponúka kvalitné spracovanie: http://www.kajo.sk...

    K čerpadlám Vám môžeme ponúknuť aj hadicu, spojky a ostatné príslušenstvo. V prípade záujmu nás kontaktujte na bezplatnej linke 0800 500 170 alebo e-mailom na [email protected]

    s pozdravom

    KAJO.sk

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie
  • Domintex

    Domintex

    10. mája 2013

    Dobrý deň !
    Neviem bližšie informácie o tom , na čo budete tú studňu použivať, zavlažovanie, zásobovanie vodou , oboje. Takto jednoznačne sa to nedá povedať, pretože ak chcete s tým zavlažovať, budete potrebovať väčší výsledný tlak, ak je to na zásobovanie vodou, tak by ste ho mali napasovať na tlak vody v mestskom rozvode, čo je cca 2,2 Bar.
    Pri výbere musíte tiež rátať s dlžkou potrubí. Ale poradím vám jednoduchý vzorec. Výtlačná výška / 10 =výsledný tlak. Príklad , vy máte studnu 18 m , rozvody napríklad 20m a na konci chcete mať výsledný tlak 3 Bar. Tak si vynásobím požadovaný výsledný tlak * 10 + sa k tomu priráta hlbka studne 18m + vertikálne rozvody, teda výška, do akej budete chciet vodu čerpať, možme dať 5 m .Tak zrátame výsledný tlak 3*10=30, prirátame vvýtlačnú výšku, to je 18+5=23 a ešte musíme rátať s horizontálnymi rozvodmi, čo je 10 m horizotálnych = 1 m výtlaku čerpadla. Takže pri 20 m rozvodov potrebujeˇme 2 m výtlaku čerpadla. Ked sa to zráta tak potrebujete pre uvedený príklad 30 + 23 + 2 = 55 m, teda čerpadlo o výtlaku 55 m + nejaké tlakové straty. Dal by som čerpadlo s výtlakom minimálne 60m. Čo sa týka prietoku, záleží od toho, na koľkých miestach budete odoberať vodu súčasne, a ako budú rozvody rozvetvené. Do tej hlbky by som dal určite jedine celokovové čerpadlo, najlepšie celonerez alebo nerez/mosadz, s hlbkou ponoru 20m. Ak máte rozvody menšej dimenzie ako je výtlačná dimenzia čerpadla, odporučujem použit ešte silnejšie čerpadlo, pretože redukovaním vznikajú tlakové straty.
    Ak by ste potrebovali poradiť, neváhajte napísať na [email protected], na stránke www.domintex.sk máme široký výber ponorných čerpadiel.

    Dúfam že vám naša odpoveď pomôže pri výbere vhodného čerpadla.

    Domintex

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno
    • Nie

Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.