Poradňa Gardena 4000/6 Inox

Autor: | Vložené: 12.04.2011 000 07:34 | Témy: Poradňa Gardena 4000/6 Inox

Ktoré čerpadlo je vhodné pre moju studňu?

Mám vŕtanú studňu s priemerom 25 cm, okolo studne mám malú pivničku 2x1.5 metra, v nej bude tlaková nádrž okolo 100 litrov, tlakový spínač a elektrika, elektrické ventily na spúšťanie závlah. Pivnička má podlahu asi 2,3 metra pod úrovňou zeme, hladina vody je asi o 1.5 metra nižšie a výška stĺpca vody je okolo 4.6 metra. Obávam sa hrdzavenia čerpadla a nádoby, preto uvažujem o ponornom nerezovom čerpadle a nerezovej 100 litrovej tlakovej nádobe. Voda bude na zavlažovanie a do WC. Prosím o radu pri výbere vhodnej a cenovo prístupnej varianty (nie za každú cenu najlacnejšej).
Ďakujem

  • 12. apríla 2011 - Oficiálny zástupca obchodu e-zahrada.sk

    Odporúčam ponorné tlakové čerpadlo
    č.v.1476-20 GARDENA 6000/5 Automatic .

    Má v sebe integrovaný elektronický tlakový spínač ,poistku chodu na sucho ,elektronickú spätnú klapku ,senzor prietoku .
    Elektronicky tlakový spínač a senzor prietoku vody zapne čerpadlo automaticky pri odbere vody a potom zase vypne .Poistka chodu na sucho zabraňuje poškodeniu čerpadla pri nedostatku čerpaného média .
    Je veľmi tiché a spoľahlivé .Nepotrebujete tlakovú nádobu , nepotrebujete tlakový spínač .
    Mám odskúšané . Veľa spokojných zákazníkov ktorí to čerpadlo kúpili a aj ktorým som inštaloval zavlažovacie systémy . Percento reklamácií je veľmi malé ( pod 1% ) .
    Pri užívaní čerpadla môže nastať problém pri malom odbere vody .Čerpadlo môže vyhodnotiť malý odber vody ako chybu ( je potrebné prerušiť k nemu ,na krátku chvíľu prívod el.energie - reštart ) ak sa problém opakuje , domontovať 8 max. 15 litrovú tlakovú nádobu .
    S pozdravom M. Murga

    • Bola pre vás táto odpoveď užitočná?
    • Áno (1)
    • Nie

Táto otázka už bola uzavretá, pretože na ňu nikto počas posledných 90 dnů neodpovedal.

Ak sa chcete opýtať na niečo iné, položte novú otázku.